Donuts

La meva història d’amor-odi amb els Donuts és remunta a fa més de 20 anys…

Els de sucre eh!!! Me’n menjaria a cabassos! Però no pot ser… I per això intento no menjar-ne mai, perquè a la que en tasto un ja hem begut oli: en vull més, i més i més…!!!

A casa meva els Donuts no abundaven. Error! Si n’hagués menjat cada dia potser (i només potser…) els hauria avorrit i ara no estaríem així… amb els ulls desorbitats cada cop que vaig al supermercat i veig aquelles ofertes de 4+2, i havent de fer ús de tota la meva força de voluntat!!

I quan n’hi havia era pitjor. De tant en tant la meva mare en comprava però… eren per esmorzar! Tota la tarda i nit els Donuts allà i sense poder tocar-los! Però quina classe de tortura era aquella??!!

I ara recordo una companya d’escola que de tant en tant duia UN Donut per esmorzar i li durava la mitja hora de pati… fenòmens paranormals…

donuts1

En fi, la qüestió és que de tant en tant en compro i és el meu moment de glòria. Evidentment han de ser de Panrico. I repeteixo, de sucre… els de xocolata ni me’ls miro.

Però… Panrico està tenint problemilles diríem… I com tanquin i s’acabin els Donuts què farem???!!!!! Per tant, a partir d’ara, tothom a comprar Donuts! I per si de cas (només com a cas extrem!!) anem practicant a casa per fer-ne… però mai els arribaran ni a la sola de la sabata… Ah… (sospir), Donuts… (sospir)

donuts2

Ingredients:

  • 220 g de farina normal
  • 80 g de farina de força
  • 5 g de sal
  • 80 ml de llet
  • 40 g de mantega
  • 30 g de mel
  • 1 ou
  • 1 sobre de llevat de forner liofilitzat

Per la glassa:

  • 2 cullerades de mantega
  • 3 cullerades d’aigua
  • 5 cullerades de sucre llustre

Procediment:

  1. Barrejar les farines, la sal i el llevat.
  2. Afegir la llet, barrejada amb l’ou batut i la mel.
  3. Amassar fins a tenir una bola llisa.
  4. Estirar una mica la massa i posar la mantega tallada a daus al mig.
  5. Plegar la massa i amassar fins que la mantega s’incopori.
  6. Deixar reposar la massa en un bol tapada amb un drap fins que dobli el volum (1,5 h aproximadament)
  7. Estirar la massa d’1 cm de gruix i tallar els donuts (jo tinc un tallador però un got ample i un tap d’apolla d’aigua serveix per fer la forma i el forat petit)
  8. Posar-los sobre paper vegetal en una safata, tapar-los amb drap i deixar-los reposar fins que dobli el volum de nou.
  9. Fregir-los en oli de gira-sol.
  10. Preparar la glassa barrejant la mantega fosa, l’aigua i el sucre llustre.
  11. Banyar o pintar els donuts amb la glassa.

donuts3

donuts4

3 thoughts on “Donuts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s