South African Malva Pudding

I per fi… malva pudding!

Aquest estiu he estat a Sudàfica. El viatge va ser espectacular  i encara hi ha dies que tanco els ulls i m’imagino que sóc allà, enmig de la sabana, i envoltada de zebres, elefants, girafes, lleons…

En l’àmbit gastronòmic, a part de tastar cocodril, estruç i un parell de tipus diferents d’antílops maquíssims als quals no paràvem de fer fotos (com som… que macos, que macos! i després ens els cruspim… Estaven molt bons per cert…) em van agradar molt unes postres típiques d’allà: el Malva Pudding. I avui per fi m’he decidit.

Quan ja estava fet, no sé… m’ha decebut una mica. El malva pudding que vam menjar a tot arreu tenia un color marronós. Mirant els ingredients no sé d’on li ve el color marronós… però pensava que…jo que sé què pensava. La qüestió és que a mi no m’ha quedat marró.

He pensat que potser el sucre havia de ser morè, però no ho he vist en cap recepta…

malvap

Total, que tot i la decepció per l’aspecte, no anàvem a deixar-lo allà… i ens l’hem menjat. I… “Ah! doncs no està malament. Gens malament. Està prou bo. Mmmmmmm!!! que bo! L’haurem de repetir”

Aquí teniu la recepta, i una mica més avall, algunes fotos d’animalons.

malvap2

Ingredients:

  • 100 g de sucre
  • 1 ou
  • 150 g de farina
  • 1 culleradeta de llevat
  • 125 g de llet
  • 30 g de mantega
  • 1 cullerada de melmelada d’albercoc
  • 1 cullerada de vinagre
  • 1 pessic de sal

Ingredients per la salsa:

  • 125 ml d’aigua
  • 60 g de mantega
  • 100 g d sucre
  • 200 ml de nata
  • 1 cullerada d’essència de vainilla

Procediment:

  1. Batre l’ou amb el sucre.
  2. Afegir la llet, la mantega fosa, la melmelada, el vinagre i la sal. Batre fins que s’integri tot.
  3. Afegir la farina i el llevat i remenar fins que la mescla sigui uniforme.
  4. Coure al forn preesclafat a 180ºC, en un motlle on hàgim posat mantega a les parets per poder-los desemmotllar bé.
  5. Quan estigui cuit (fer la prova de l’escuradents), treure del forn, pujar-lo per tota la superfície i banyar-lo amb salsa que ja haurem preparat per tal que l’absorbeixi.
  6. Per fer la salsa, escalfar l’aigua, el sucre i la mantega.
  7. Quan bulli afluixar el foc i deixar-ho 5 minuts més.
  8. Retirar del foc, afegir la nata i l’essència de vainilla i remenar.
  9. El pudding s’ha de menjar calent, bé perquè estigui acabat de fer, o perquè l’hàgim escalfat (al microones, per exemple).

IMG_2137 IMG_2560 IMG_2937 IMG_2993 IMG_3309 IMG_4195 IMG_4123 IMG_3519 IMG_3427 IMG_4650 IMG_4424 IMG_4344 IMG_4314 IMG_4894 IMG_5083 IMG_5532

One thought on “South African Malva Pudding

  1. Retroenllaç: South African Malva Pudding | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s