Empanada de tonyina

Les últimes vegades que havia fet una empanada vaig fer la massa jo mateixa. Però aquest cop no. Així és encara més fàcil, ràpida i apta per a tots els públics. També es pot fer amb pasta de full.

Si voleu fer la massa digueu-m’ho i us donaré la recepta, o en busqueu una de tantes que corren per internet.

empanada2

empanada1

Ingredients:

  • 1 massa per empanada
  • 3 llaunes de tonyina
  • 2 cebes
  • 1 llauna de tomàquet triturat (sense fregir!)
  • 3 ous durs
  • Oli d’oliva verge extra, sal i sucre

Procediment:

  1. Tallar les cebes en juliana i sofregiu-les en oli d’oliva amb una mica de sal.
  2. Quan ja estigui cuita, afegir el tomàquet triturat. Afegir sal i una mica de sucre per treure-li l’acidesa.
  3. Un cop tinguem la salsa de tomàquet feta, afegir la tonyina (sense l’oli!) esmicolat i els ous tallats a quadradets.
  4. Barrejar-ho i omplir la massa d’empanada amb la mescla.
  5. Tancar, aixafar els laterals amb una foquina o enrotllar-los una mica per tal que no s’obri.
  6. Pintar amb un rovell d’ou (rebaixat amb unes gotes d’aigua) o amb llet
  7. Fer un forat al mig de la massa, per on sortirà el vapor, i fornejar-la a 200ºC fins que la massa agafi color.

One thought on “Empanada de tonyina

  1. Retroenllaç: Empanada de tonyina | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s