Canelons de verdures amb beixamel de carabassa

Veieu les fotos del blog enormes??? Perquè jo sí…

No sé què ha passat… els de wordpress han fet algun canvi i de moment la cosa està així… Ara mateix no sé com arreglar-ho, així que paciència.

Mentre esperem a que tot torni a la normalitat, podeu fer aquests canelons.

El farcit el podeu variar. Vaig comprar unes cebes liles perquè eren maquíssimes, també tenia albergínia i la carabassa, és clar…

canelons3

 

També havia pensat de fer lasanya. De fet les plaques que vaig utilitzar eren de lasanya, de les que només s’han d’estovar amb aigua calenta, però vaig veure que potser em quedava una mica curta i que m’aniria millor si les enrotllava per fer-ne canelons. Com sempre… imaginació al poder i en la varietat està el gust!

P.D: Crec que a poc a poc ja vaig arreglant el tema de la mida de les fotos… Si veieu alguna cosa estranya agrairia que m’aviséssiu! Gràcies!

canelons4

Ingredients (per 8 canelons):

  • 1 albergínia gran
  • 1 ceba violeta (o normal) grossa
  • carabassa cuita a daus i en puré
  • plaques de canelons
  • oli d’oliva verge extra
  • sal i nou moscada
  • llet
  • farina blanca
  • Formatge ratllat i una mica de mantega per gratinar

Procediment:

  1. Abans de començar hem de tenir preparada la carabassa. L’altre dia vaig coure al forn una carabassa sencera, tallada a trossos. Una part dels trossos els vaig triturar i amb l’altre part en farem daus. Si no la voleu coure al forn també és pot fer al microones. Més ràpid però pel meu gust, menys bona.
  2. Un cop ja tenim la carabassa, podem començar a sofregir la ceba, tallada a daus petits.
  3. Quan la ceba ja estigui quasi feta, hi afegim l’albergínia, també tallada a daus, i que es vagi sofregint a poc a poc.
  4. Afegim la carabassa a daus, ja cuita i donem un parell de voltes, perquè s’integri tot.
  5. canelons2
  6. Preparem una beixamel normal, i afegim un parell o tres de cullerades a la les verdures, i remenem.
  7. Omplim la pasta de canelons amb les verdures.
  8. canelons1
  9. A la beixamel que encara ens queda hi afegim puré de carabassa. Aneu afegint fins que us agradi el color i el sabor.
  10. Posar els canelons en una safata per anar al forn. Escampeu una mica de beixamel per sota, poseu els canelons, i cobriu-los amb la resta de la beixamel.
  11. Formatge ratllat i dauets de mantega pel damunt, i cap al forn. A 200ºC uns 15 minuts.  Quan el formatge ja estigui desfet, engegueu el gratinador.

canelons5

Anuncis

6 thoughts on “Canelons de verdures amb beixamel de carabassa

  1. Retroenllaç: Canelons de verdures amb beixamel de carabassa | Celler-Adocse

  2. Retroenllaç: Recull d’idees pels àpats festius | Cuina Amor i Ciència

  3. Sí, les fotos es veuen força grans, has mirat d’editar-les un cop inserides al “post”? Hauries de poder reduir-ne la mida en que es veuen en pantalla, l’escala va en percentatges 100, 90, 80, 70, etc.

    • Gràcies pel teu comentari. El problema és que a la majoria de post, on les fotos ja tenien una mida correcta, ara de cop i volta es veuen gegants, sense haver tocat res… Com les hagi de retocar totes manualment crec que plego…hahahahaha. Esperem que es pugui arreglar d’una manera més fàcil!

      • No ho crec pas, si els de WordPress han fet algun canvi en el tractament de les imatges es quedaran així sinó és que ho tornen a canviar. Ara bé t’he de dir que les fotos grans són fentàstiques, només de veure el plat amb els canelons ja m’ha agafat salivera 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s