Coulant de xocolata i carabassa

Ho sé, la foto no és meravellosa… però comprendreu que no estava jo per perdre el temps…

Per fi! Feies setmanes que somiava amb un coulant! mmmmmmmmmmmm!!!!! xocolataaaaaaa!!!!

Les figues de l’altre dia (magdalenes de figues) venien acompanyades d’una carabassa i avui de sobte he recordat una recepta que havia arxivat feia molt d’un coulant de xocolata amb carabassa. Era el moment!!

I mare meva! Quina meravella! Són unes postres perfectes! Mooolt bones, fàcils i ràpides de fer. I no porta mantega! És un coulant light…hahahahahaha! Bé, deixe’m-ho en semi-light…

coulant2 coulant1

Ingredients per 6 coulants petits:

  • 200 g de xocolata negra (la meva recomanació és LIND 52%)
  • 170 g de puré de carabassa
  • 3 ous
  • 40 g de farina
  • 60 g de sucre morè

Procediment:

  1. Fer el puré de carabassa. En aquest cas he fet la carabassa al forn. L’he tallat a trossos i l’he posat al forn fins que estava tendre, a 150ºC perquè no es fes massa ràpid. Un cop cuita, he tret la pela i l’he triturat. D’aquí he agafat els 170 g que calien.
  2. Fondre la xocolata al bany maria o al microones, amb molta cura que no es cremi.
  3. Batre els ous amb el sucre. Afegir el puré de carabassa i remenar fins a tenir una massa homogènia.
  4. Incorporar la xocolata i remenar fins que s’hagi integrat bé.
  5. Finalment afegir la farina i remenar amb les varetes manuals assegurant-nos que no quedin grumolls.
  6. Per poder desmotllar bé el coulant, pintar els motlles amb una mica de mantega i espolsar-hi cacau.
  7. Repartir la mescla i fornejar.

Com ja vaig comentar amb el coulant de xocolata, la part crítica és el fornejat, perquè si ens passem, es converteix en una magdalena. Molt bona, però no és el mateix…

Com que cada forn és un món,el meu suggeriment és: escalfeu el forn a uns 180ºC-200ºC.

Quan ja estigui calent, hi poseu els coulants i els vigileu!!! Quan la capa de dalt quedi quallada (perd el color brillant i queda de color mat), us espereu un minut (UN o DOS minuts a tot estirar!!) i en principi us ha de sortir bé.

Anuncis

One thought on “Coulant de xocolata i carabassa

  1. Retroenllaç: Recull d’idees pels àpats festius | Cuina Amor i Ciència

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s