Oh!!!! Quina emoció!
Una de les coses bones treballar en un poble és que tinc ex-alumnes que a part de ser fantàstics tenen un hort.
L’altre dia el Bernat em va portar un bon grapat de verdures estupendes, i n’he fet un arròs ben bo.
Un parell de tomàquets me’ls vaig menjar al moment, sense ni tan sols amanir-los. Mentre mejava anava posant els ulls en blanc! Què bons!!!
La resta de verdures la vaig fer servir quasi tota per l’arròs.
- 2 albergínies blanques petites
- 2 cebes
- 2 pebrots verds
- 2 tomàquets
- 1/2 pebrot vermell
- 2 alls
- 2 tasses de cafè d’arròs blanc
- 6 tasses de cafè d’aigua
- oli, sal i safrà
Procediment:
- Tallar les dues cebes, les albergínies i els pebrots a daus.
- Sofregir la ceba i els dos alls picats amb dues o tres cullerades d’oli d’oliva
- Quan la ceba es comenci a tornar transparent afegir l’albergínia.
- Afegir els pebrots quan l’albergínia ja sigui tova. Rectificar de sal i si cal afegir un rajolí més d’oli.
- Un cop les verdures estiguin fetes, incorporar els dos tomàquets ratllats i deixar que es sofregeixi.
- Afegir l’arròs, l’aigua, una mica de safrà i sal.
- Deixar coure fins que l’arròs absorbeixi tota l’aigua. Si us calgués més aigua, afegiu-ne que ja sigui molt calenta.