Peres al vi

El Salvi, un company de feina, em va portar unes quantes peres.

Quan em regalen coses m’agrada fer-ne alguna cosa especial o diferent, i no volia menjar-me les peres com si fossin les que havia comprat jo a la fruiteria, però… tampoc volia fer unes postres molt calòriques que després de les vacances no estem per bromes!

Així que vaig decidir fer peres al vi, que feia molt de temps que ho tenia pendent perquè no les havia tastat mai. Unes postres a base de fruita fàcils i sorprenentment bones.

Mentre les peres es couen, davant l’ordinador vaig preparant la nova assignatura “Cuina i ciència”. I vaig mirant-me les peres i penso en tots els processos que estan passant allà dins: extracció de les aromes de l’anís i la canyella, osmosi, caramel·lització, evaporació de l’alcohol…

Segur que ens ho passem bé!!

peres1   peres2

Ingredients:

  • 4 peres
  • 150 g de sucre
  • 300 g d’aigua
  • 250 g de vi negre
  • una branca de canyella
  • 2 anissos estrellats

Procediment:

  1. Pelar les peres.
  2. Posar el sucre i l’aigua en un cassó petit. El més petit on càpiguen les peres. Deixar-ho uns 5 minuts.
  3. Afegir el vi, la canyella, l’anís i les peres.
  4. Deixar a foc lent fins que les peres siguin toves i la salsa hagi reduit i sigui espessa. Uns 30-40 minuts

2 thoughts on “Peres al vi

  1. Retroenllaç: Peres al vi | Celler-Adocse

  2. Retroenllaç: Recull d’idees pels àpats festius | Cuina Amor i Ciència

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s