Pastís de peix

Finalment tot torna a la normalitat, i després de dos mesos de voltar, tonem a ser aquí.

1236557_10201073700099157_660218992_n

Ja fa alguns dies que corro per casa, però entre desfer maletes i fer rentadores, la tornada a la feina i tenir l’estómac a punt de rebentar per menjar tant de temps fora de casa, el més elaborat que havia fet era un caldo depuratiu, i no era el més emocionant que podia publicar…

 

pastís de peix 2

Ha estat un gran estiu: Camino de Santiago, Sudàfrica i poder tornar a treballar fent una feina que m’apassiona i envoltada de gent genial. Poc més es pot demanar! Si a més esgarrapo alguna estona per cuinar i menjar coses bones, seré a la porta del paradís. Així que us proposo una recepta de les millors: facilíssima, poc calòrica, ràpida i bona. Ideal pels dies de principi de curs!

Us posaré les quantitats que vaig fer servir aquest cop, però acostumo a variar-les en funció del que tinc.

pastís de peix 3

Ingredients:

  • 200 g de lluç
  • 200 g de rap
  • 250 g de salmó
  • 150 g de gambes pelades crues
  • 5 cullerades de sofregit de tomàquet amb ceba
  • 2 ous
  • 3-4 cullerades de pa ratllat
  • sal, pebre i 4 fulles de llaurer
  • salsa rosa o maionesa, quètxup, suc de taronja i conyac

Procediment

  1. Bullir el peix amb sal, grans de pebre i les fulles de llaurer.
  2. Quan veieu que falta poc perquè estigui fet el peix, afegir les gambes perquè també es coguin.
  3. Un cop fet el peix, escorre’l. Esperar a que es refredi i esmicolar-lo amb els dits.
  4. Afegir el sofregit de tomàquet (jo el faig amb molta ceba perquè m’agrada així, per això a la foto es veuen tants trossos), els ous, el pa ratllat, pebre acabat de moldre i sal.
  5. Barrejar-ho tot i posar-ho en motlles individuals o en un motlle gran. Si no són de silicona, posar-hi mantega i pa ratllat al motlle perquè no s’enganxi el pastís. També es pot passar tot per la batedora perquè no quedin trossos… a gust del consumidor!
  6. Coure al microones o al forn (a 180ºC) fins que estigui quallat. A mi em van sortir sis motlles individuals i els vaig posar 10 minuts al microones.
  7. Es menja tebi o fred, i està boníssim acompanyat de salsa rosa.
  8. Si voleu fer la salsa rosa, la podeu fer al quètxup, maionesa (en vaig comprar una del 3% en M.G. que estava molt bé), suc de taronja natural i unes gotes de conyac.

pastís de peix 1

Anuncis

4 thoughts on “Pastís de peix

  1. VUll fer aauest pastís. TINC UN MOTLLE DE SICONA GRAN. AMB TAPA. L’HE DE TAPAR ME TRE ES COU AL MICROONES. LA RECEPTA NO HO DIU. Jo crec que no, com en els forns tradicionals

  2. Retroenllaç: Recull d’idees pels àpats festius | Cuina Amor i Ciència

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s