Aprofitant el cap de setmana plujós i sense compromisos de cap tipus, que ja és difícil, m’he dedicat a cuinar i a estar a gust a casa meva.
Només vaig sortir per veure el Barça (que si ho sé no surto), i per córrer una estona sota la pluja.
I és que en previsió de les ganes de cuinar, divendres vaig fer una bona compra. Potser em vaig excedir i tot, perquè llavors ja no podia fer-me enrere! Un munt de menjar per cuinar!
Aquí va la primera de les receptes del cap de setmana: Hummus i pa de pita.
Tant l’hummus com el pa de pita, té una mica d’interpretació lliure. Igual que moltes altres receptes, me les adapto als meus gustos i comoditats (faltaria més!) que per això cuino jo!
Entre altres coses, l’hummus el faig sense tahine, que és la pasta de sèsam. A canvi hi poso oli de sèsam.
- 200 g de cigrons cuits. Jo compro cigronet de l’Anoia (són petitons) en una botiga de llegums.
- 2 alls grossos.
- suc d’una llimona
- 2 cullerades grans d’oli de sèsam
- 2 o 3 cullerades grans d’oli d’oliva verge extra
- sal
- una culleradeta de pebre vermell dolç
- julivert per decorar
Procediment:
- Triturar-ho tot fins que quedi una pasta fina i homogènia.
- Servir decorant amb algun cigró sencer, julivert, pebre vermell i un rajolí d’oli.
- Com veieu, fer hummus és molt complicat…
El tema del pa de pita ja és un pas més. Però està taaaaaaaaaaan bo!!!!
Tot és posar-s’hi… sense preses!
La massa és enganxifosa i costa de treballar. S’ha de fer amb les mans plenes d’oli. I força farina al marbre o allà on anem col·locant les boles de massa.
Ingredients per 8 pites:
- 350 g de farina blanca de força
- 250 ml d’aigua tèbia (només tèbia que sinó matem el llevat!)
- 1/2 cullerada d’oli
- 1 culleradeta de sal
- 15 g de llevat de forner
Procediment:
- Barrejar l’aigua, la sal i l’oli.
- Afegir-ho a la farina amb el llevat.
- Amassar fins a tenir una massa homogènia i enganxifosa. Si és extremadament enganxifosa afegir una mica més de farina.
- Amb les mans plenes d’oli, fer 8 boles, amassar-les una mica més i deixar-les reposar entre una i dues hores (fins que doblin el volum), sobre una superfície enfarinada. Tapar-les amb un drap de cuina net.
- Quan ja hagin doblat el volum, agafar les boles i sense tornar a amassar-les, premsar-les. Jo tinc una premsa que em va reglar la meva amiga Núria ja fa alguns anys i va genial. Però ho podeu fer amb algun altra estri, i sinó… amb el palmell de la mà! El gruix hauria de ser de mig centímetre més o menys.
6. Deixar les pites sobre un drap enfarinat, i enfarinar una mica per damunt.
7. Tapar i deixar reposar uns 30 minuts més.
8. Treure l’excés de farina i col·locar-les sobre una safata de forn pintada amb oli.
9. Fornejar a 220ºC durant uns 10 minuts (el forn ha d’estar preescalfat!)
Retroenllaç: Hummus i pa de pita | Celler-Adocse
Retroenllaç: Hummus de cigrons amb alvocat | Cuina Amor i Ciència
Retroenllaç: Amanida de patata amb hummus | Cuina Amor i Ciència
Retroenllaç: Recull d’idees pels àpats festius | Cuina Amor i Ciència
Caram reina! Amb pa de pita home made i tot!!!
Jo ara hi poso menys all, així no queda tanta fortor, i segons com m’estalvio el pebre. També queda molt mono amb sèsam per sobre.
He de provar de fer el pa de pita!!!
Diana, no ho has entés…
No és qüestió d’un o tres alls, és que quan es té “un” convidat a sopar NO s’ha de fer hummus ni res amb all!!! Jajajajajajajajaja!!!!
M’apunto això del sèsam per sobre!
Un petonàs!!