Porto tres dies pensant d’on coi he tret un blau que tinc la cama. A l’esquerra concretament. A mig camí entre el peu i el genoll.
Ja em passa això de donar-me cops sense ser-ne conscient, i de seguida em surten blaus, però aquest cop no tenia ni idea de com m’he l’havia fet…
I avui se m’ha il·luminat la bombeta!! Va ser per una bona causa!
La setmana passada treballàvem la diferència entre massa i pes, aparells de mesura, etc… I aquest any vaig endur-me la bàscula del lavabo a classe. I vaig pujar-me a la taula del laboratori a pesar-me davant de tota la classe i fer un parell d’històries amb la bàscula. Si us interessa veniu a classe… I ho vaig haver de repetir 4 vegades. I cada cop que pujava, recolzant-me amb la cama esquerra al canto de la taula, pensava: quin mal coi, la propera pujo primer a la cadira i de la cadira a la taula. Però no ho vaig fer i… toma blau!
No sé si pujar-me a la taula i fer-me un blau a la cama va servir perquè ho entenguessin millor, però puc dir que durant uns minuts, no va haver ningú que no estigués atent!!
Els cupcakes d’avui van ser una grata sorpresa. Els repetiré sovint!
Ingredients (per a 12 cupcakes de mida mitjana):
- 3 ous
- 150 g de mantega a temperatura ambient
- 200 g de sucre
- 190 g de farina blanca
- 200 g de maduixes naturals tallades a trossets + maduixes per guarnir
- mig sobre de llevat Royal
- una cullerada d’extracte de vainilla
Preparació:
- Batre la mantega amb el sucre fins a tenir una crema.
- Afegir els ous i l’extracte de vainilla. Batre fins que estiguin ben barrejats.
- Afegir les maduixes i barrejar.
- Finalment, incorporar la farina i el llevat, i barrejar fins que la massa quedi sense grumolls.
- Omplir les càpsules i coure al forn a 180ºC, durant uns 20 minuts.
- Quan estiguin cuits, deixar-los refredar damunt d’una reixeta.
Ingredients pel frosting:
- Una terrina (250 g) de mascarpone
- 3 cullerades de sucre llustre
Procediment:
- Barrejar el sucre amb el mascarpone. Es pot fer amb una forquilla.
- Deixar la mescla a la nevera fins que tingui consistència.
- Introduir la mescla a la màniga pastissera i decorar.
Aquest cop les vaig fer així, però aquí van un parell d’idees que posaré en pràctica properament:
- Canviar l’extracte de vainilla per una cullerada de cava.
- Fer un almívar lleuger (mateixa quantitat d’aigua que de sucre) amb cava per emborratxar els cupcakes.
- Afegir a la massa perles de xocolata blanca.
Retroenllaç: Cupcakes de maduixa i mascarpone | Celler-Adocse
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Magdalenes de figues | Cuina Amor i Ciència
Retroenllaç: Comiat i cupcakes d’Oreo | Cuina Amor i Ciència