Simplement… M’encanten!! Mooolt!!
Llàstima que siguin fregides… però de tant en tant tampoc passa res!
No sabem d’on vam treure la recepta. La meva mare diu que d’alguna revista, ja fa anys, però no trobem el retall…
Així que no sé com era la recepta original, però jo les faig d’aquesta manera.
Sempre agraden. Quan dius que són boles de carabassó la gent et mira una mica raro segons com… però no en sobra ni una!
Ingredients:
- 2 carabassons grans o 3 petits
- 100 g de formatge emmental ratllat
- pa ratllat
- 1 ou
- farina blanca
- sal
- oli per fregir
Procediment:
- Rentar bé els carabassons i tallar-los a rodanxes no massa gruixudes.
- Afegir sal i coure’ls al vapor o al microones, amb mitja tassa de cafè d’aigua i tapats amb la tapa del microones.
- Un cop estiguin cuits, retirar al màxim l’excés d’aigua i xafar-los amb una forquilla.
- Afegir el formatge i tornar a xafar fins que quedi homogeni.
- Afegir pa ratllat. No poso la quantitat perquè anirà en funció de l’aigua que tinguin els carabassons. S’ha d’anar afegint pa ratllat fins que quedi una pasta amb la que es puguin fer boles. No cal que quedi super compacte perquè guardarem la pasta a la nevera abans de fer les boles i allà acabarà d’endurir-se. Si el primer cop us queden massa toves o massa dures… No us desanimeu! Ja sabeu que la propera vegada haureu d’afegir més o menys pa ratllat.
- Un cop estigui la pasta feta, guardar-la a la nevera fins que estigui freda.
- Fer boles, passar-les per farina i ou batut, i fregir-les en oli ben calent.
Retroenllaç: Boletes de carabassó | Celler-Adocse
Retroenllaç: Recull d’idees pels àpats festius | Cuina Amor i Ciència
He provat les boletes i queden boníssimes i molt fàcils de fer. Això sí, he de dir que m’han quedat més semblants a uns bunyolets que a boletes… però això no m’ha desanimat i asseguro que en tornaré a fer.
Hi vaig afegir un polsim de comí en pols i vaig trobar que hi quedava molt bé.
La propera vegada provaré això del comí!
Gràcies per la idea!
Mmm!!! Esta noche las pruebo!! Tienen muy buena pinta y me han hablado mucho de “aquestes boletes”
Hola Vero!
¡Pues ya nos contarás si os han gustado!