Boles de donut (farcides de nocilla)

En el meus ja no tan pocs anys de vida he aprés una cosa: la millor manera de vèncer una temptació és caure en ella…

Fa dues setmanes que les boles de donut em perseguien dins la ment… i avui he decidit posar punt i final.

donuts2       donuts4

He de dir que ahir vaig posar punt i final a dues temptacions més…

La primera van ser unes botes que m’anava mirant tot l’hivern, i ahir, últim dia de rebaixes estaven a meitat de preu… només quedava un parell i vaig tenir la mala sort que eren el meu número!!! No és pot lluitar contra el destí!

L’altre és un pèl friki. Potser no ho hauria d’explicar en públic…  Aquesta darrera temptació no va ser gaire llarga… Més aviat va ser un “culo veo culo quiero”. I és que fent cua per pagar la nocilla que vaig comprar per farcir les boles de donut, vaig veure com la dona del davant tenia un vi que es deia CELESTE i l’etiqueta tenia dibuixos de constel·lacions!!!! A mi no m’apassiona el vi, i no tenia ni idea de si era bo o no, però automàticament vaig girar cua per anar-lo a buscar. No té mala pinta, ni preu de vi massa dolent, però ja us diré el què quan el provi. De totes maneres… es diu Celeste!!! Ha de ser bo per nassos!

Aquí les fotografies de la prova que no estic massa bé del cap:

celeste1

          celeste3    celeste2

Ingredients (per 36 boles):

  • 300 g de farina de força
  • 200 g de farina normal
  • 80 g de sucre
  • 7 g de sal
  • 230 g d’aigua
  • 10 g de llevat de forner liofilitzat
  • 1 ou gran
  • 40 g de mantega
  • oli per fregir les boles
  • sucre llustre i aigua per fer la glassa
  • nocilla per farcir

Procediment:

  1. Barrejar la farina, el sucre, la sal i el llevat.
  2. Afegir l’aigua i l’ou batut, i amassar uns 5 minuts.
  3. Afegir la mantega (ben toveta), i amassar una mica més, fins que la massa sigui llisa i homogènia.
  4. Deixar llevar unes 2 hores dins un bol tapat amb un drap de cuina.
  5. Si teniu màquina d’amassar, posar, per aquest ordre: aigua, mantega, ou, farina, sucre, sal i llevat, i programar de la manera habitual.
  6. Un cop hagi doblat el seu volum, fer petites boles amb la mà, i fregir-les. Alerta que l’oli no estigui massa calent! Han de daurar-se a poc a poc!
  7. donuts1
  8. Quan les traiem, les passem per la glassa, que haurem fet amb sucre llustre i una mica d’aigua.
  9. Per fer la glassa penseu que cal molt sucre (uns 200 g) i molt poca aigua (unes 5 cullerades). Afegir aigua a poc a poc fins que la consistència sigui la que us agradi, sempre esteu a temps d’afegir més aigua o més sucre (si en teniu) si us heu passat amb l’aigua.
  10. Així ja són brutals!! Però si us animeu, els podeu farcir amb nocilla (o melmelada, o crema…) ajudant-vos d’una màniga pas   tissera i una boquilla de farcir (que són llargues i estretes)

donuts3

I ja sabeu! Fugiu de les temptacions! Però a poc a poc, perquè puguin atrapar-vos!

One thought on “Boles de donut (farcides de nocilla)

  1. Ualeeee!
    Quina salivera!!!! ha de ser molt bomba això! Aquest blog és cruel…jajajaja
    I sí, lo del vi és un pèl frik…si et serveix de consol, jo m’he comprat algun disc només per la caràtula o el format que té també…frikismo de hermanas!jajaja
    Besitooooos!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s