Sembla que no, que no sóc dona de paraula.
En realitat ja us ho esperàveu!! Que tornés a fer cupcakes dic! no això de no tenir paraula…!
Va ser una petita relliscada… havia de col·laborar amb les postres d’una calçotada, i vaig pensar: després dels calçots, la carn i tota la història, moltes ganes de postres no n’hi ha! o si n’hi ha no hi caben!!! I si a més hi havia altres opcions de postres, acabaríem tots morint per empatx!
Faig un incís per dir que sempre he pensat que si moro atropellada o per un empatx no em sorprendrà. Jo potser no en seré conscient, però en tot cas, que a vosaltres tampoc us sorprengui… El tema de l’atropellament és perquè sempre vaig despistada pel carrer, pensant en altres coses. I la qüestió de l’empatx… els que em coneixeu crec que no necessiteu explicacions! I els que no em coneixeu, doncs vosaltres us ho perdreu!
Veig que avui m’està marxant el cap…
En fi, finalment vaig decidir fer uns mini cupcakes de cafè! Per acompanyar el cafè si n’hi havia, o com a substitutiu si no n’hi havia!
Ingredients
- 100 g de nous pelades
- 140 g de mantega pomada
- 140 g de sucre
- 3 ous L
- 1 culleradeta d’essència de vainilla
- 3 cullerades grans de cafè fort
- 175 g de farina
- 4 culleradetes de cafè de llevat Royal
Ingredients pel buttercream:
- 85 g de mantega pomada
- 140 g de sucre llustre
- 1 o 2 cullerades de cafè fort
Procediment:
- Batre la mantega amb el sucre, ajudant-nos de les varetes elèctriques.
- Afegir els ous un a un, sense deixar de batre.
- Incorporar les nous, que prèviament haurem picat ben petites, l’essència de vainilla i el cafè. Remenar-ho bé.
- Afegir la farina i el llevat, i barrejar fins que la mescla sigui homogènia.
- Repartir-ho en les càpsules de paper i fornejar a 150ºC. El temps dependrà de la mida… En aquest cas jo vaig fer dues mides, i per les super minis, vaig necessitar uns 10 minuts. Per les petites, però no tan minis, uns 15 minuts.
- Un cop estiguis fredes, decorar amb el buttercream, que haurem preparat batent amb les varetes elèctriques el sucre llustre, amb la mantega i el cafè.
Tingueu en compte que el buttercream queda molt dolç. Potser massa. Amb els super mini cupacakes, si us hi fixeu, no n’hi havia massa, i crec que quedava més equilibrat que amb les altres, que tenien molt més buttercream per la quantitat de pa de pessic. Això va a gustos, però tasteu-ho abans d’inundar amb buttercream les magdalenes.
Aquest cop vaig fer servir un motlle que tinc per fer uns grans de cafè de xocolata per decorar.
Avui també és una recepta doble, el que passa és que aquesta segona recepta és més per donar la idea que no pas per donar-vos la recepta perquè no la sé…
És un púding de coco.
La recepta no la sé perquè tenia pa sec, hi vaig posar llet (quanta? no ho sé!), hi vaig posar tres ous, sucre morè fins que em va semblar que era prou dolç, coco ratllat i inclús, un paquet de mini chips ahoy que tenia per casa…
La gràcia de la recepta és que al coure el púding (en el microones), el coco es va separar i va anar a parar a la part de dalt! que és clar, al donar la volta al púding, quedava a baix i feia de base. Molt curiós i molt bo!
Retroenllaç: Cupcakes de cafè i nous | Celler-Adocse
Retroenllaç: Recull d’idees pels àpats festius | Cuina Amor i Ciència
Retroenllaç: Recull d’idees pels àpats festius | Cuina Amor i Ciència
Reblogged this on Celler-Adocse.
Seguint el teu consell, després de la gran calçotada preparada pel meu pare, aquestes cup cakes han triumfat!!!!
😋