Fideuà estil fàcil

peace love science2

Doncs això… que Cuina Amor i Ciència!!

El plat que us proposo avui és una fideuà fàcil, amb pocs ingredients però tot així queda molt bona. Si us en sobra, d’un dia per l’altre també està genial! I inclús la podeu congelar, però pocs dies perquè sinó la pasta s’estovarà molt.

Us animo a fer-la!

IMG_2490

Ingredients (per 2 persones):

  • 3 alls
  • 1 ceba grossa
  • 3 o 4 tomàquets madurs
  • 200 g de fideus cabellini nº1
  • 600 ml de fumet de peix o caldo de musclos
  • 6 gambes grans, o llagostins…
  • 1 sípia gran o dues petites
  • oli d’oliva verge extra


Procediment:

  1. Posar oli en una cassola i quan estigui calent afegir els alls tallats en làmines.
  2. Quan s’estiguin daurant, posar els fideus per rossejar-los. Donar unes voltes fins que agafin color, treure els fideus i reservar-los. Han de quedar semblants a això:
  3. IMG_2471
  4. Afegir una mica més d’oli, i afegir les gambes, a les que haurem tallat el cap, que també els posarem a fregir.
  5. Aixafar els caps perquè deixin anar tot el suc. Vigilar que les gambes no es coguin massa. Retirar-ho tot. Els caps de gambes ja es poden llençar.
  6. Afegir la ceba ben picada, sofregir uns minuts i incorporar els tomàquets ratllats.Salar una mica.
  7. Deixar coure a foc lent uns 15 minuts.
  8. Afegir la sípia tallada a trossos i deixar uns 5 o 8 minuts més, fins que estigui tendra.
  9. Quan ja tinguem la sípia a punt, afegir els fideus, i donar un parell de voltes.
  10. Per altra banda, tindrem el fumet de peix bullint, i l’anirem incorporant als fideus mentre en vagin necessitant. No remoure. Anar provant si cal rectificar de sal.
  11. Quan els fideus ja estiguin al dente, retirar del foc i posar les gambes al damunt.
  12. Si es vol, acompanyar l’all-i-oli.

IMG_2494

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s