Cupcakes de vainilla i cookies

Definitivament amb aquesta recepta hi ha hagut un abans i un després…

I és que sí, que els cupcakes són una cucada!

Que sí, que estan de posar els ulls en blanc i vigilar que no et caigui la baba!

I ningú t’obliga a menjar-ne tres de cop!

Però… són una bomba de calories, de greix i de tot…! Ja ho sabia (i vosaltres també!!!) però és que amb aquesta recepta m’he escandalitzat i he obert els ulls de cop, i sinó… jutgeu vosaltres mateixos!

Així que anuncio que durant una temporadeta deixo de banda els cupcakes. Bé, em guardo un comodí per fer cupcakes d’Oreo (que també prometen ser light…). I a partir de l’Abril començo un curset de cupcakes, així que potser no tinc més remei que posar-m’hi de nou…

En fi… la intenció era bona però no puc prometre res…

cup4

Aquesta recepta té tres fases:

  1. Fer les magdalenes
  2. Fer el farcit i omplir-les
  3. Preparar el frosting i decorar-los

I si us entreteniu a sumar… SÍ!!! són un total de 500 grams de MANTEGA i 600 grams de SUCRE. Més val no pensar-ho…

cup1           cup2

1. Ingredients (per uns 15 cupcakes)

  • 115 g de mantega a temperatura ambient
  • 200 g de sucre
  • 3 ous
  • 200 g de farina
  • 1 culleradeta i mitja de llevat Royal
  • 120 ml de llet
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 50 g de perles de xocolata negra

1. Procediment

  1. Batre la mantega amb el sucre, ajudant-se de les varetes elèctriques.
  2. Afegir els ous, un a un, i continuar batent.
  3. Afegir la meitat de la farina, tamisada, i batre fins que s’integri.
  4. Incorporar la llet, l’extracte de vainilla i tornar a batre.
  5. Afegir la resta de farina i el llevat. Batre fins que la barreja sigui homogènia.
  6. Incorporar les perles de xocolata i remenar.
  7. Repartir la massa en els motlles, i fornejar a 180ºC (forn prèviament escalfat), fins que al punxar amb un escuradents aquest surti net. (uns 15 minuts)
  8. Un cop cuites, deixar refredar sobre una reixeta. Si no s’han de farcir aquell mateix dia es poden congelar.

2. Ingredients per la crema del farciment

  • 150 g de sucre morè
  • 125 ml de llet
  • 90 g de farina
  • 125 g de mantega a temperatura ambient
  • Dos grapadets de perles de xocolata
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla

2. Procediment

  1. Escalfar la llet i anar afegint el sucre, removent bé perquè es dissolgui totalment.
  2. Un cop la llet comenci a bullir, afegir la farina.
  3. Esperem uns segons i retirem del foc.
  4. Afegim l’extracte de vainilla i barrejar molt i molt bé, fins que la mescla sigui homogènia.
  5. Deixar refredar i quan ja no cremi, afegir la mantega, i remoure enèrgicament de nou.
  6. Afegir les perles de xocolata. Vigilar perquè si encara està calenta la mescla es desfaran!
  7. Buidar les magdalenes amb l’aparell de buidar el cor de les pomes, i farcir-les amb ajut d’una màniga pastissera.

3. Ingredients pel frosting

  • 250 g de mantega a temperatura ambient
  • 250 g de sucre llustre
  • 2 culleradetes d’extracte de vainilla
  • minicookis per decorar

3.Procediment

  1. Batre la mantega amb el sucre llustre i les dues culleradetes d’extracte de vainilla.
  2. Decorar els cupcakes amb una màniga pastissera.
  3. Ratllar alguna cookie pel damunt.

cup5      cup6

La recepta és de Objetivo: Cupcake perfecto, que o deixa de posar tantes receptes genials o moriré de sobredosi de sucre!!

One thought on “Cupcakes de vainilla i cookies

  1. Retroenllaç: Cupcakes de vainilla i cookies | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s