Cakepops redvelvet

De vegades poso un petit acudit científic als exàmens. No sé… potser per treure dramatisme i destensar una mica l’ambient…

El problema ve quan algun pobre angelet, atabalat pel moment, no ho entén, es pensa que és un exercici més i s’estressa perquè li falten dades…

Acudit cinemàtica

De totes maneres és d’una lògica evident! Si han quedat per prendre alguna cosa es trobaran al bar, oi?

Bé… al que anàvem… cakepops!

IMG_2993   IMG_3050Una cosa important! Partim de la base que per a fer cakepops, el que es necessita és un pa de pessic i algun formatge en crema, nata espesa o similar per poder-ho lligar.

Jo aquests els he fet amb el pa de pessic Red Velvet, i he utilitzat mascarpone.

Ingredients (per unes 15-20 boles):

  • 55 g de mantega o 60 ml d’oli de gira-sol
  • 150 g de sucre
  • 1 ou
  • 1 cullerada ben plena de cacau pur
  • colorant vermell alimentari en pols o en pasta
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 120 ml de llet + un parell de cullerades de suc de llimona
  • 150 g de farina
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi
  • 1 o 2 cullerades de formatge mascarpone
  • xocolata blanca per la cobertura+xocolata negra per decorar

Procediment:

Preparar el pa de pessic red velvet:

  1. Primer preparar el simulacre de buttermilk, afegint el suc de llimona a la llet, remenant i deixant reposar uns 10minuts.
  2. Batre el sucre amb la mantega
  3. Afegir l’ou i l’extracte de vainilla, sense deixar de batre
  4. Incorporar la llet (haurà quedat com si estigués tallada)
  5. Tamisar la farina amb el cacau i batre-ho tot fins que la mescla quedi homogènia
  6. Afegir el colorant vermell. La quantitat dependrà de la intensitat de color que vulguem
  7. En un got barregem el bicarbonat amb el vinagre, i quan comencin a reaccionar, ho afegim a la mescla i remenem de nou
  8. Posar-ho en un motlle i fornejar, uns 20 minuts a 180ºC

Per fer les boles:

  1. Un cop fred el pa de pessic, fer-lo miques amb les mans.
  2. Afegir una cullerada ben plena de mascarpone i barrejar amb les mans. Afegir més mascarpone si és necessari. Hem de veure que es poden fer boles compactes.
  3. Fer boles. Jo les faig d’uns 20-25 g. Penseu que atipa bastant, i millor menjar-ne dues que no acabar embafats.

IMG_2936      IMG_2944

Per muntar els cakepops:

  1. Un cop fetes les boles, desfer una mica de xocolata blanca.
  2. Banyar la punta del pal on clavarem la bola amb xocolata blanca, i clavar-lo a la bola fins la meitat, més o menys. Millor menys que més, perquè si es clava molt, la bola pot acabar relliscant cap abaix.
  3. Deixar que es refredi la xocolata.
  4. Fondre la xocolata al bany Maria o al microones. Si s’escalfa massa, deixar que es refredi una mica.
  5. Banyar les boles i clavar-les en algun lloc perquè es refredi bé la bola. Jo vaig comprar una escuma d’aquelles per “plantar” flors de plàstic, i em va anar genial.
  6. Un cop estigui la xocolata freda, fondre la xocolata negra.
  7. Posar-la dins una màniga pastissera amb una boquilla estreta, i decorar les boles com us agradi.

IMG_2959        IMG_2992

Jo vaig CONGELAR les boles abans de banyar-les amb la xocolata blanca. Em va semblar més segur per tal que no hi hagués cap accident i les boles llisquessin pal avall… I em va anar bé! Però això vol dir que haureu de preparar les boles un dia o unes hores abans.

I també es poden fer sense pal. De fet, aquestes que veieu a les fotografies d’abaix, tenien pal (que per banyar-les va millor), però un cop acabat el procés el vaig treure.

IMG_3038     IMG_3017

One thought on “Cakepops redvelvet

  1. Retroenllaç: Sant Jordi 2014 | Cuina Amor i Ciència

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s