Orgull i prejudici i Cupcakes de xocolata

Avui fa 200 anys que es va publicar per primera vegada la novel·la de Jane Austen “Orgull i prejudici” (Pride and prejudice).

Adoro la novel·la i adoro la mini sèrie de la BBC (1995). La pel·lícula no…

Però sigui com sigui, no volia deixar passar l’oportunitat d’acompanyar el té amb algun dolç ben bo per fer un homenatge a la meva manera a aquesta novela que he llegit tants cops.

Així que en honor a Jane, Elizabeth, el Sr.Darcy, el Sr. Bingley… Cupcakes de xocolata amb buttercream de xocolata!

IMG_2734

Ingredients (per 14 cupcakes grans+10 cupcakes minis):

  • 2 ous grossos
  • 225 g de xocolata negra (en aquest cas vaig fer servir Lindt al 70%, però és pot fer amb Nestlé Postres)
  • 120 g de mantega
  • 150 ml de llet
  • 225 g de sucre morè
  • 2 culleradetes d’essència de vainilla
  • 150 ml de nata agra (veure foto més abaix. La vaig trobar al Carrefour)
  • 225 g de farina blanca
  • 1 culleradeta de llevat Royal
  • un grapat de perles de xocolata negra (o xocolata negra tallada en trossets petits)
  • un grapat de perles de xocolata blanca (o xocolata blanca tallada en trossets petits)

IMG_2630  Aquesta és la nata agra o soured cream. No tinc molt clar si té substitut adequat…  Jo la vaig trobar al Carrefour, al costat de les nates. Crec que al Lidl també n’hi ha.

Procediment:

  1. Escalfar la llet, la nata i la mantega fins que estigui a punt de bullir.
  2. Apartar del foc i afegir la xocolata trencada a trossos. Deixar 5 minuts perquè agafi temperatura.
  3. Remoure fins que la xocolata s’hagi desfet completament.
  4. En un bol gran, posar-hi el sucre, l’essència de vainilla i batre-ho amb la crema de xocolata.
  5. Afegir els ous i continuar batent.
  6. Incorporar la farina tamisada i el llevat. Remoure fins que la massa quedi homogènia.
  7. Acabar afegint les perles de xocolata negra i blanca.
  8. Repartir en les càpsules i fornejar a 150º fins que estiguin cuits.

IMG_2686       IMG_2653

Ingredients pel buttercram:

  • 250 g de sucre llustre
  • 175 g de xocolata (jo he fet servir Lidndt 52%)
  • 225 g de mantega a temperatura ambient
  • 1 cullerada de llet
  • 1 cullerada d’essència de vainilla

Procediment:

  1. Batre la mantega amb la llet i l’essència de vainilla, amb les varetes elèctriques.
  2. Afegir el sucre i continuar batent.
  3. Fondre la xocolata amb el microones o al bany Maria. Esperar a que es refredi una mica.
  4. Afegir la xocolata a la mantega amb el sucre i continuar batent fins que la consistència ens agradi.
  5. Introduir el buttercream en una màniga pastissera, i decorar els cupcakes com vulgueu.

IMG_2710     IMG_2721

IMG_2716        IMG_2772

Anuncis

3 thoughts on “Orgull i prejudici i Cupcakes de xocolata

  1. Retroenllaç: Comiat i cupcakes d’Oreo | Cuina Amor i Ciència

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s