Periòdicament al LIDL hi ha ofertes de panificadores a uns 50 €.
Deu fer ja 5 anys que després de pensar-m’ho cada cop que sortia la oferta, finalment me la vaig comprar!!
Va ser un gran dia!
Els que tingueu panificadora sabeu que es poden trobar preparats per fer pa a diversos establiments, i no estan malament, el que passa és que jo volia poder fer els pans a la meva manera, i sobretot, poder utilitzar farines ecològiques i integrals.
El problema és que quan feia pans amb farina 100% integral no m’acabaven de quedar bé. Normalment era molt compactes i no m’agradaven.
Llavors vaig trobar aquesta recepta, i ara és la utilitzo quasi sempre, variant allò que hi poso.
Aquest cop va ser amb una barreja de llavors, però fa una setmana el vaig fer amb olives negres d’Aragó, orenga i formatge manxec…Boníssim!!
- 500 g de farina integral de força o panificable (si no pot ser de força, es pot fer amb farina normal i afegir 2 cullerades de gluten, que el podeu trobar en herboristeries i botigues de productes naturals)
- 250 ml d’aigua
- 1 iogurt natural
- 1 sobre de llevat de forner liofilitzat
- 10 g de sal
- una culleradeta de sucre
- allò que hi vulguem posar. En aquest cas eren llavors, però es pot fer amb sèsam, llavors de rosella, olives, nous, etc…
Procediment (Amb panificadora)
Introduir a la panificadora els ingredients en aquest ordre:
Aigua i el iogurt.
Al damunt la farina (amb el gluten si s’escau).
Fer tres foradets a la farina i posar-hi en un el llevat, en l’altre la sal i en l’últim el sucre.
Les llavors.
Programar el programa integral, 750 g (petit) i el grau de torrat que es vulgui.
La meva recomanació és que quan la màquina deixi d’amassar per segona vegada, treure les pales, perquè així després és més fàcil de desemmotllar i només queden uns petits forats al pa.