Trufes de xocolata blanca

Aquesta recepta va dedicada al meus amics Fer, Noe i Àlex.

Maleït dia el que els vaig convidar a sopar i vaig fer aquestes trufes. Els devien agradar perquè van voler saber com es feien i llavors… hi ha un buit en el continu espai-temps, on vam viure en universos paral·lels durant uns segons. En un univers vaig dir Melody, i sembla ser que a l’altre vaig dir Baileys (cosa que no recordo….)IMG_2414

En fi, que sí, que les trufes es poden fer amb Melody, amb Baileys, i inclús sense res d’això. Jo sempre les he fet amb Melody i encara espero que ells em deixin tastar les de Baileys, que diuen que són boníssimes. (Àlex, no sé si captes la indirecta…)

Són unes trufes de xocolata blanca (abstenir-vos si no us agrada) i molt dolces.

IMG_2386

Són toves, així que s’han de deixar a la nevera fins l’últim moment. En cinc minuts japerden la fredor de la nevera i són millors.

 Ingredients per unes 25 trufes

  • 250 g de xocolata blanca (Nestlè postres)
  • 75 ml de Melody o de Baileys
  • 75 ml de nata líquida (35% M.G) o 150 ml si no hi volem posar licor
  • 100 g de galetes María
  • Sucre llustre

Procediment:

  1. Tallar la xocolata blanca en trossos petits, afegir la nata i fondre-ho al bany maria o amb el microones.
  2. Un cop desfeta la xocolata, esperar uns minuts a que perdi una mica de temperatura i afegir el licor.
  3. Triturar les galetes María, sense que arribin a ser pols! Si no teniu picadora, les podeu posar dins una bossa de plàstic (de les que serveixen per congelar aliments) i aixafar-les amb el corró o la mà de morter.
  4. Incorporar les galetes a la mescla anterior, barrejar, tapar amb film i deixar a la nevera vàries hores perquè la massa agafi consistència i puguem fer les boles.
  5. Un cop refredada la massa, fer boles de la mida que creieu convenient i passar-les per sucre llustre.
  6. Guardar-les a la nevera fins el moment de menjar.
  7. També les podeu congelar.

Així és com queda la massa amb la que haureu de fer les boles.

IMG_2403

One thought on “Trufes de xocolata blanca

  1. Retroenllaç: Recull d’idees pels àpats festius | Cuina Amor i Ciència

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s