Coulant de xocolata

miracle occurs

Aquest acudit sempre m’ha fet molta gràcia!! De tant en tant em vaig trobant coses semblants als exàmens…

A la cuina de vegades passa alguna cosa semblant: barreges ingredients i llavors… passa un miracle i tot allò s’ha transformat en alguna cosa increïblement bona!!

El coulant de xocolata, juntament amb el tiramisú, són les postres preferides de casa. A més, són les postres que quasi mai demanem als restaurants perquè ens deceben.

O el que fem a casa no és coulant ni tiramisú, o els que no ho són, són els que ens ofereixen als restaurants… perquè acostumen a tenir poc a veure.

Potser no anem a restaurants prou bons…

Sigui com sigui, amb aquest Coulant us cauran les llàgrimes de l’emoció!

coulant de xocolata

Ingredients (per uns 5 Coulants de mida més que suficient)

  • 250 g de xocolata 52% de cacau. El Nestlé postres ho és, però la meva recomanació és… LINDT 52%!!!
  • 175 g de mantega. La que vulgueu, però en aquestes postres, la qualitat dels ingredients marca la diferència. Jo faig servir la del CADI
  • 125 g de sucre llustre
  • 75 g farina
  • 5 ous
  • cacau en pols + mantega per als motlles

Procediment:

  1. Fondre la xocolata i la mantega al bany maria o al microones, però amb molt de compte de no passar-nos
  2. Batre el sucre amb el ous i afegir la farina tamisada
  3. Afegir la mantega i la xocolata i barrejar fins que quedi uniforme
  4. Pintar els motlles amb mantega i espolsar-hi cacau, per poder desmotllar bé el coulant
  5. Repartir la mescla i fornejar.

Aquí ve el pas conflictiu… Un coulant NO és una magdalena. Encara que si us queda magdalena, serà una magdalena bona… però vosaltres voleu un coulant! I cada forn és diferent, depèn la mida del coulant, depèn els coulants que fornegeu a l’hora… això farà variar el temps.

La meva suggerència és: escalfeu el forn a uns 180ºC-200ºC.

Quan ja estigui calent, hi poseu els coulants i els vigileu!!! Quan la capa de dalt quedi quallada (perd el color brillant i queda de color mat), us espereu un minut (UN o DOS minuts com a molt!!) i en principi us ha de sortir bé.

A mi és el moment que més m’angoixa… i si em passo??? Això no m’ha passat mai, però el que sí m’ha passat és treure’l abans d’hora i se’m desmunta abans de clavar-hi la cullera. Jo ho prefereixo a que qualli del tot, de totes maneres, un cop n’has fet un parell de cops, ja li veus el punt.

L’altre tema és… CONGELACIÓ.  Encara que només en necessiti dos, faig la recepta sencera i els altres els congelo. El dia menys pensat mengem un coulant fantàstic. Directe del congelador al forn!!! Trigarà una mica més, però vigilant que la part de dalt qualli i esperant aquest un o dos minutets, no cal que patiu per posar els minuts exactes (que no us els sé dir…)

Anuncis

4 thoughts on “Coulant de xocolata

  1. Retroenllaç: Recull d’idees pels àpats festius | Cuina Amor i Ciència

  2. Retroenllaç: Coulant de xocolata i carabassa | Cuina Amor i Ciència

    • Moltes gràcies Salvi!
      Aquest Coulant és increïblement fàcil i si el fas triomfaràs amb els teus fills o amb qui vulguis! Quan t’hi posis ja m’explicaràs!
      Sí que he vist la pel·lícula, més d’un cop! i també havia llegit el llibre!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s